You are here

Kvinder I Bæredygtig Beskæftigelse
Af nadaek
På landsplan er kun gennemsnitligt 20 procent af flygtningekvinderne kommet i arbejde tre år efter ankomsten til Danmark. Men i Roskilde gøres der en ekstra indsats og dermed klarer Roskilde sig bedre end landsgennemsnittet.

Kvinder I Bæredygtig Beskæftigelse er en ny indsats Roskilde Kommunes Integrationsafdeling sætter ind med, for at hjælpe kvinder i job. Deltagerne modtager undervisning, træning og vejledning omkring det danske arbejdsmarked og forhold i livet, som vil hjælpe kvinderne på vej mod et godt og sundt arbejdsliv i Danmark. Projekt har ingen udløbsdato.

"Vi fortsætter, indtil alle kvinderne er kommet i beskæftigelse", siger Stig Svendsen, Integrations – og Beskæftigelsesambassadør i Roskilde Kommune

Der er sprogskole tre gange om ugen og jobskole to dage om ugen, hvor de lærer om både arbejdsmarked og nye morgenrutiner.

"Kvinderne er ofte kommet til Danmark efter mændene, og de er i høj grad bundet til hjemmet med en rolle som husmor. Derudover er der også en lang række kvinder, som aldrig har været på et arbejdsmarked og derfor ikke har en arbejdsidentitet", siger Lars Larsen, der er partner og konsulent i firmaet LG Insights. Lars Larsen har i 16 år blandt andet har rådgivet en lang række kommuner i, hvordan de bedst muligt tilrettelægger en indsats for at få flygtningekvinderne i arbejde.


Praktik er første skridt på vejen

Fiyori har aldrig haft et arbejde før, men mens hun stadigvæk boede i Eritrea, hjalp hun sine bedsteforældre med pleje. Derfor er hun udmærket klar over, hvad hendes yndlingsjob ville være.

- Jeg kan godt lide at arbejde med ældre mennesker, fortæller hun. Og derfor er hun også ekstra glad, da hendes jobkonsulent kan fortælle hende, at de har sat et møde i stand med et plejehjem i Roskilde, hvor hun har mulighed for at komme i praktik.

 

I TV 2 Lorrys nye serie Ny i Job følger vi fire flygtningeskvinders vej til det danske arbejdsmarked. To af kvinderne kommer fra Roskilde Kommune og to kommer fra Helsingør. I serien kan du følge, hvad de gør for kvinderne.

Du kan se hele serien "Ny i Job" ved at klikke her.

 

Orginal artikel: https://www.tv2lorry.dk/artikel/helsingoer-og-roskilde-viser-vejen-saadan-faar-vi-flygtningekvinder-i-job 

Dato: 14. Marts 2019

Senest opdateret:

14. Marts 2019